DMN op de Dutch Design Week

Tijdens de komende Dutch Design Week in Eindhoven is DMN present. Op dinsdagmiddag 24 oktober organiseert DMN een boeiend event rond ‘design en innovatie in de luchtvaartwereld’. En tijdens het DRIVE-Festival van CLICKNL levert DMN een tweetal bijdragen.

Dinsdagmiddag 24 oktober is DMN in De Kazerne – één van de hotspots tijdens de Dutch Design Week – gastheer van een event over de luchtvaart. Deze sector heeft wereldwijd te maken met uitdagingen zoals hevige concurrentie, toegenomen mobiliteit, noodzaak tot duurzaamheid en digitalisering. De inzet van creativiteit, nieuwe vormen van innovatie en ‘omdenken’ is daarom belangrijker dan ooit.

De focus van luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, vliegtuigbouwers en toeleveranciers ligt op het bieden van een excellente gebruikservaring. Alleen de partijen die toegevoegde waarde bieden voor passagiers, crews en andere stakeholders overleven de heftige concurrentiestrijd. Een veelzijdig palet aan ontwikkel-, samenwerkings- en ontwerpmethodes is daarom zichtbaar.

DMN duikt in een aantal toonaangevende cases en kijkt hoe onderwijs/onderzoek, de creatieve industrie en de business hierbij samen optrekken. We delen leerzame en boeiende inzichten van ontwerpers, onderzoekers en opdrachtgevers waarbij disciplines zoals industrial design, retail design, interior design, digital design en service design steeds vaker holistisch naast elkaar worden ingezet. Een aantal relevante spelers zal aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan o.m. Schiphol, Zodiac Aerospace, KLM en Transavia als opdrachtgevers. EdenSpiekermann, Mirabeau, MV Architects, Mijksenaar en Fabrique als opdrachtnemers. En de TU Delft en TNO vanuit onderwijs en onderzoek.

Tijdens DRIVE in het NatLab participeert DMN in een forum vanuit het onderzoeksprogramma Battle Of The Souls over innovatie, design en opdrachtgeverschap. Ook presenteert Christine De Lille vanuit de TU Delft IO samen met Maïte Oonk van KLM hun succesvolle samenwerkingsproject ‘Design Doing’.