was successfully added to your cart.

Cart

DMN jureert NICE Awards en Dutch Design Awards Best Client

De afgelopen maand is DMN betrokken geweest bij de jurering van zowel de Europese NICE Awards als de Dutch Design Awards, categorie Best Client.

In Dortmund kwam de jury van de NICE Awards bij elkaar. Deze prijs houdt zich bezig met innovatie, design en creatieve industrie en heeft dit jaar de focus op projecten op het vlak van ‘social design’ en ‘inclusive design’. Uit een longlist van 100 inzendingen uit 12 Europese landen werden 10 nominaties gekozen. De jury bestaat naast DMN bestuurslid Pieter Aarts uit o.m. Miriam van der Lubbe (Nederland), Markus Wild (Duitsland), Professor Kurt Mehnert (Duitsland) en Ann Stenros (CDO van Helsinki) (zie foto). Begin september krijgt het tiental genomineerden de kans hun project aan de jury persoonlijk toe te lichten, waarna tijdens een feestelijk diner in de Philarmonie van Essen de prijzen worden uitgereikt.

De categorie ‘Best Client’ van de Dutch Design Awards kende dit jaar maar liefst 22 inzendingen. De jury met o.m. Mark van Iterson (Heineken International), Luuk Ros (NIMA), Rita van Hattem (BNO), Roel Stavorinus (MetRoel), Henk Haaima (Mirabeau) en Pieter Aarts (DMN) was aangenaam verrast door de kwaliteit. Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van samenwerking. Dat is terug te zien in de diversiteit van het opdrachtnemer- en opdrachtgeverschap. De jury was vooral verheugd te constateren dat design over meer gaat dan esthetiek, branding of communicatie. Design wordt steeds vaker ingezet om systemen, platforms en business in samenhang te ontwikkelen. De strategische betekenis van design voor opdrachtgevers neemt zichtbaar en merkbaar toe en dat is in de drie genomineerde cases terug te zien. Begin september worden die bekend gemaakt, de uitreiking is traditiegetrouw bij de Dutch Design Awards Show tijdens het slotweekend van de Dutch Design Week in Eindhoven.