Naast het geslaagde event ‘Design Meets Aviation’ was DMN ook op andere momenten tijdens de Dutch Design Week (DDW) actief.

Na afloop van dit event was VanBerlo gastheer van een informele borrel en ‘meet and greet’ van leden van DMI en DMN die op de DDW aanwezig waren. In het prachtige, nieuwe Innovation Powerhouse in de oude electriciteitscentrale van Strijp-R kregen de aanwezigen een sneak preview van de nieuwe locatie van VanBerlo.

Op dag 1 van het DRIVE! festival van CLICKNL presenteerden o.m. DMN-bestuursleden Christine De Lille en Maïte Oonk hun onderzoeksprojecten vanuit de TU Delft IDE met KLM. Ook was Christine samen met bestuurslid Pieter Aarts onderdeel van een paneldiscussie vanuit het onderzoeksprogramma Battle Of The Souls over cross-overs in innovatie. Christine maakte tenslotte ook deel uit van de commissie die de nieuwe kennis- en innovatie-agenda van CLICKNL heeft opgesteld. Aan het einde van deze eerste dag werd die agenda officieel gepresenteerd en aangeboden aan Bart Ashmann, directeur van CLICKNL.

Tijdens Driving Dutch Design – een initiatief van BNO om jonge creatieve ondernemers te coachen – voerde Walter Amerika een tweegesprek met Pieter Aarts over opdrachtgeverschap, innovatie en de toegevoegde waarde van design. Pieter gaf ze daarin vooral mee dat effectieve samenwerking met opdrachtgevers vele verschijningsvormen kent en dat ontwerpers heden ten dage vooral in staat moeten zijn bruggen te slaan met stakeholders en eindgebruikers.

Slotstuk van de DDW was uiteraard de Award Show van de Dutch Design Awards. Hierin is vanuit DMN altijd speciale aandacht voor de categorie ‘Best Client’. Uit drie sterke cases die genomineerd waren (NO&B, Mosa en RoyalFloraHolland) won laatstgenoemde deze prijs. De jury (Henk Haaima, Roel Stavorinus, Rita van Hattem, Luuk Ros, Henk Haaima en Pieter Aarts) roemde het ondernemende, baanbrekende en innovatieve karakter van deze case.

Meer over de winnaar Best Client:
http://mailchi.mp/dutchdesignawards/royal-floraholland-wint-dda-best-client-award-2017?e=a58c860b4e

Meer over de nieuwe kennis- en innovatie-agenda van CLICKNL:
https://www.clicknl.nl/kennis-en-innovatieagenda