was successfully added to your cart.

Cart

2018: JAAR VOL MOOIE DMN-EVENTS!

Op dinsdag 13 februari was het eerste event over ‘klantgericht ondernemen’. DMN was medeorganisator van deze bijeenkomst met o.m. merken als KLM en Vacanceselect. Daarbij werd ingegaan op aspecten die te maken hebben met UX (user-experience) en CX (customer-experience): wat maakt het ene merk zoveel meer succesvoller dan het andere? Hoe spelen naast het broodnodige ondernemerschap ook innovatie, design (thinking) en de interne cultuur een vaak doorslaggevende rol?

Dinsdag 20 maart was DMN te gast bij Forbo Flooring. Een relevante en interessante speler in de maakindustrie. Hoe maakt design hier het verschil en hoe zet je design in de praktijk van marketing, R&D, sales en innovatie in? Diverse disciplines en specialisten vanuit Forbo namen ons mee in een case; “Hoe zet je design op strategisch-, tactisch- en operationeel niveau in?”

Op donderdag 17 mei organiseert DMN een event met en bij Pakhuis De Zwijger over ‘opdrachtgeverschap in de creatieve industrie’. Dit wordt een boeiende avond waarbij we kijken naar de veranderende rol van opdrachtgevers én opdrachtnemers. Met medewerking van o.m. de BNO, de Dutch Digital Agencies (DDA) en de Dutch Design Awards ‘Best Client’ zijn verschillende disciplines en invalshoeken gegarandeerd. De focus ligt op de vraag of en hoe opdrachtgevers de toegevoegde waarde van design zien én hoe opdrachtnemers daar beter en effectiever op in kunnen spelen.

DMN-bestuurslid Christine De Lille is inmiddels lector ‘Innovation Networks’ aan de Haagse Hogeschool, naast haar werk op de faculteit IO van de TU Delft. Haar officiële inauguratie vindt donderdag 24 mei plaats in Den Haag en belooft een interessant event te worden waarbij ook DMN leden van harte welkom zijn. Kees Dorst presenteert zijn nieuwe boek ‘Notes on Design’ en daarnaast zullen tal van prominenten ingaan op hoe innovatie in tijden van veranderende paradigma’s effectief kan worden ingezet.

Dinsdag 5 juni ontvangt U-Create DMN in Utrecht. U-Create verbindt als platform de creatieve industrie en onderwijs/onderzoek met de zorgsector. Deze sector kent grote uitdagingen in een complex speelveld met veel belangen en stakeholders. We gaan in op de vraag hoe je hierop het beste antwoord biedt door te innoveren en de inzet van o.m. design thinking, co-creatie en user-centricity. Een innovatiecase vanuit de zorg (UMCU) wordt gecombineerd met eenzelfde case uit een andere sector (PASSME, luchtvaartindustrie).

De tweede helft van 2018 staan meer mooie DMN-events op de rol met onder meer VanBerlo in Eindhoven (innovatie, design, Brainport Eindhoven), en (wederom) de DutchDesignWeek waar we een event organiseren met opdrachtgevers, opdrachtnemers en onderzoekers rondom ‘the future of retail’ als follow-up op het zeer geslaagde ‘Design meets aviation’.

Hou de DMN-nieuwsbrief en deze website in de gaten voor meer informatie en om je tijdig aan te melden!